Endodòncia

Els tractaments endodòntics tracten l'interior de la dent, buscant mantenir l'os i geniva natural, així com la seva funcionalitat; i preservar la seva salut i integritat.

A Amix Implant realitzem sessions explicatives per a que tinguis tota la informació.

L’endodòncia és la branca de l’odontologia que tracta la morfologia, fisiologia i patologia de la polpa dental o teixits al voltant de l’arrel. El tractament consisteix en treure la polpa o teixit viu que hi ha a l’interior de la dent. La polpa és important durant el creixement d’aquesta, però una vegada ha madurat, pot sobreviure perfectament sense ella.

La seva infecció i inflamació requereixen tractament i solen ser degudes a lesions profundes de càries que arriben al nervi, traumatismes dentals o fractures a la dent. Si aquestes no es tracten, pot presentar-se un dolor de manera constant o intermitent en el pacient que derivi en maldecaps, mal d’oïda o mandíbula, un flegmó o fins i tot una fístula.

Símptomes
Encara que de vegades no hi ha símptomes, els més comuns solen ser dolor, sensibilitat prolongada al fred o calor, zones inflades i molèstia o canvis de color a la geniva, a la zona de la dent danyada.

Després del tractament
És normal que es noti un lleuger dolor o molèsties al mastegar durant uns dies. La peça no pot fer mal perquè no té nervi, no obstant això la inflamació que es produeix al voltant o la petita cicatriu feta, pot provocar dolor i inflor a la zona del tractament.

La peça endodonciada és una peça afeblida i molt fràgil, la qual cosa pot arribar a produir una fractura al mastegar. Per això es recomana protegir-la amb una funda.

En un petit percentatge dels casos, les peces sense nervi poden continuar molestant quan el pacient mastega, de manera crònica. Normalment desapareixen amb el temps, però de vegades obliga a extreure la peça.

Demana hora ... en un click

Tan aviat com poguem, ens posarem en contacte amb tu per concretar l'hora de la visita.