Odontologia

A Amix Implant prevenim i tractem les malalties que afecten a dents i genives

L’odontologia és l’especialitat mèdica que es dedica a l’estudi, prevenció i tractament de malalties que afecten a dents i genives. És a dir, impedeix que es destrueixin les nostres dents i les estructures de suport que les envolten. A més, s’encarrega de tot el referent a l’aparell estomatognàtic, format pel conjunt d’òrgans i teixits que es troben en la cavitat oral i en part del crani, la cara i el coll.

D’aquesta manera procurem detenir i controlar els tres problemes que més ens preocupen en l’àmbit de la salut bucodental:

Gingivitis & Mucositis
Infecció, inflamació i sagnat de les genives a causa del cúmul de placa bacteriana al voltant de les dents i solc de la geniva. L’anomenem mucositis quan la inflamació de la geniva es produeix al voltant d’un implant dental.

Periodontitis & Periimplantitis
Inflamació, infecció o fins i tot destrucció dels teixits ossis que sostenen les dents, popularment conegut com “piorrea”. Usem el terme de periimplantitis quan aquesta afecció es produeix al voltant d’un implant dental.

Càries d’esmalt

Destrucció dels teixits durs de la dent per efecte nociu dels àcids que secreten els bacteris de la nostra boca. L’empastament consisteix a eliminar totes i cadascuna de les zones danyades i emplenar-les amb resines sintètiques. De vegades, per a no acostar la cavitat restauradora a la polpa i per a evitar la possible complicació d’una pulpitis i per tant un tractament més complex, l’odontòleg pot veure’s obligat a realitzar una cavitat amb poca retenció amb el consegüent risc de la caiguda de l’empastament.

Si això succeeix acudeixi a la nostra consulta. Pot indicar que s’ha de solucionar amb reconstruccions més complexes o fins i tot realitzar una funda a la peça danyada.
És normal que els dies successius al tractament, el client pugui notar una lleugera molèstia quan mastega o en pren coses fredes. Si el dolor és moderat o intens i no desapareix, podria indicar una pulpitis, i haurà d’acudir al més aviat possible a Amix Implant.

Consells de prevenció de càries

Higiene Dental

La realització d’una higiene dental o tartrectomia consisteix a llevar les restes d’aliments calcificats que es formen entre les dents, mitjançant un aparell d’ultrasons. Es tracta d’un tractament destinat a mantenir les superfícies de les dents lliures de carrall i placa bacteriana. Des de Amix Implant Clínica dental recomanem fer-la cada 6 mesos aproximadament, ja que la pel·lícula de bacteris que es forma és invisible a l’ull humà i és un agent irritant i infecciós que hem de controlar.

És normal que en els dies successius el/la pacient noti molèsties al fred. Però si després de realitzar el tractament nota que li sagna, ha d’acudir novament a la nostra clínica, ja que probablement pateix periodontitis i necessitarà un tractament més profund.

Tractament amb fluor

Després de la realització d’una tartrectomia, la superfície de la dent queda perfectament neta i és un bon moment per a col·locar una solució de fluor o fins i tot un producte blanquejant, ja que l’efecte en tots dos casos és més intens. El fluor ajuda a enfortir l’esmalt dental remineralitzant les càries que s’estan formant, però que encara no es veuen i en molts casos, controlen la hipersensibilitat d’alguns pacients.

A Amix Implant realitzem sempre una exploració exhaustiva per trobar possibles lesions.

Demana hora ... en un click

Tan aviat com poguem, ens posarem en contacte amb tu per concretar l'hora de la visita.