Poden fer-se un emblanquiment dental les persones fumadores?

És possible que si ets fumador habitual hagis notat que les teves dents han perdut la blancor que tenien i s’han enfosquit o tornat grocs. Què pots fer per a mantenir el teu somriure en les millors condicions?

A part del raspallat regular, l’emblanquiment dental és una bona opció per a retornar al teu somriure aquest blanc que tant desitges. És un tractament estètic que es basa a activar la llum ultraviolada per a blanquejar la superfície de les dents, a través d’una sèrie d’agents que ho permeten. Des de la Clínica Dental Amix Implant Badalona, t’informarem de les fases del tractament, i si tens qualsevol inquietud, no dubtis a preguntar-nos. T’informem del procés en tot moment!

Atès que el tabac és una de les majors causes de les taques en les dents i que pot donar sensació de brutícia o mala higiene bucal, són molts els pacients que sol·liciten aquest tipus de tractament.

Per què el tabac taca les dents?

Els principals components del tabac són substàncies nocives per a la salut. A més de la nicotina, conté arsènic, amoníac, quitrà o monòxid de carboni, entre altres. Tots ells es dipositan en la dent i van penetrant l’esmalt a poc a poc, fins que adquireixen un color groc, i fins i tot marró o negre, a vegades.

És efectiu el tractament en fumadors?

La resposta és sí, sempre que se segueixin les indicacions del dentista. Primerament es realitzarà un estudi del somriure, on es valorarà l’estat de les genives i el tipus de taques (intrínseques o extrínseques), entre altres, i s’obtindrà un diagnòstic. Si el professional el creu necessari, es pot realitzar una neteja abans d’aplicar el tractament; així eliminaríem la placa acumulada i l’excés de carrall.

En la Clínica Dental Amix Implant Badalona realitzem el tractament i els nostres especialistes realitzaran un seguiment del cas en tot moment, ja que és fonamental per a aconseguir un resultat òptim, sobretot en pacients fumadors.

Des de Amix Implant et recomanem deixar el tabac durant el tractament i després de l’emblanquiment, ja que l’esmalt es troba molt més sensible en aquest període i per tant els pigments s’adhereixen més que mai.

El tabac que és una substància nociva no sols per a la teva salut bucal, sinó també per a la general, pots prendre-t’ho com l’excusa que necessitaves e intentar deixar de fumar.