Puc anar al dentista estant embarassada?

Clarament el fet que no es pugui anar al dentista quan s’està embarassada és un mite. L’embaràs és una etapa molt important i és normal que sorgeixin dubtes sobre quines coses es poden fer o són nocives per al bebè i la mare. El més important en aquest moment és el seu benestar.

Des de la Clínica Dental Amix Implant Badalona cuidarem en tot moment el teu benestar i el del bebè perquè et sentis segura i no deixis de costat la teva salut oral, ja que és imprescindible en qualsevol etapa de la vida, i especialment en aquesta. Concretament, pot afectar l’estat general de la mare i en conseqüència al del bebè.

Tractaments Dentals durant l’Embaràs

Abans de començar qualsevol consulta, és fonamental avisar al teu odontòleg de l’estat en el qual et trobes, ja que pot haver-hi algun tractament que afecti el correcte desenvolupament del bebè.

El període del primer trimestre gestacional és el moment més delicat i s’ha d’anar amb compte amb algunes proves i medicaments.

Consulta’ns durant les visites rutinàries quin ha de ser la manera de raspallar-se, el raspall i les eines idònies per a ells. Han de ser concordes a la seva edat i diagnòstic.

Radiografies Dentals: es recomana evitar-les durant tot l’embaràs, excepte si es té una urgència. El nostre equip de Amix Implant les realitzarà de manera segura sense cap mena de risc per al bebè.

Ortodòncia: és compatible amb l’embaràs, i no hi ha cap problema a continuar amb el tractament una vegada començat. Això sí, s’haurà de cuidar la higiene dental més del normal ja que l’ortodòncia dificulta la neteja oral. Des de Amix Implant et recomanem que esperis a donar a llum, si encara no has iniciat el tractament degut a les proves prèvies que s’han de realitzar (radiografies, estudis…).

Endodòncia: l’endodòncia també requereix una radiografia prèvia, així que només l’aconsellarem en el cas que pateixi grans molèsties.

Anestèsia: no hi ha cap problema, s’utilitzarà en quantitats petites totalment innòcues per al bebè. Per això és important avisar prèviament de l’embaràs.

Emblanquiment: les dones embarassades tenen tendència a sofrir gingivitis, així que des de Amix Implant et recomanem fer-ho una vegada s’ha donat a llum, per a evitar possibles problemes.

Problemes comuns

És important anar amb compte per a prevenir possibles molèsties o infeccions periodontals. Et recomanem durant aquesta etapa usar productes complementaris al raspallat, per a la correcta higiene bucal.

Els problemes més comuns són:

  • Gingivitis: la inflamació de les genives és molt comuna, a causa dels canvis hormonals que existeixen durant l’embaràs. La gingivitis pot provocar també mal de queixal i sagnats o genives de color vermell. Consulta’ns i et recomanarem dentifricis específics, o fins i tot realitzarem, si és necessari, neteges bucals per a prevenir possibles complicacions.
  • Càries: el raspallat regular és molt important ja que els àcids provocats per les nàusees poden corroir l’esmalt i facilitar l’aparició de càries.

Per això, encara que estiguis embarassada, mantenir una boca sana és fonamental sempre, especialment, durant aquesta etapa tan especial. A la Clínica Dental Amix Implant Badalona tenim un equip professional amb una àmplia experiència tractant amb tota mena de pacients; fent de la teva visita una experiència agradable. Pregunta’ns, resoldrem tots els teus dubtes i farem que et sentis com a casa en tot moment.